Изграждат 900 м битова канализация за 500 000 лв. на 4 улици в Перник

Кметът Церовска и заместникът й инспектират строителството.

От 20 г. я чакаме, има септични ями, които преливат и създават проблеми, споделиха местните жители и благодариха на сегашното общинско ръководство

 

След две десетилетия чакане жители на пернишкия квартал „Могиличе” в скоро време най-сетне ще забравят септичните ями.  Вече върви изграждането на 900 метра битова канализация в района на жилищните сгради под административната сграда на ЧЕЗ, която местните наричат Енергото. Тя ще обхване четири улици – „Чинар“, „Липа“, „Бор“ и „Незабравка“. Инвестицията е в размер на 500 000 лв., а финансирането се осъществява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда по изготвен проект от община Перник.

Изграждането на новата канализация

Обектът беше инспектиран от кмета Вяра Церовска и нейния заместник Владислав Караилиев, които на място видяха докъде са стигнали нещата с изграждането на канализацията.

„От 20 години искаме тази канализация и всяка управа ни обещаваше, но не се случваше. Много сме доволни, че доживяхме това да стане, защото за нас това бе много голям проблем. Има септични ями, които много трудно се поддържат, преливат и създават проблеми“, споделиха местните жители и благодариха на сегашното общинско ръководство.

Новоизградената битова канализация ще се включи в канализацията на кварталите „Васил Левски“ и „Калкас“.