Глобиха 14 000 лв. общинската болница в Дупница заради подпис на д-р Никулчин при изписването на пациент от хирургия

Мария Иванова

Пропускът е, че д-р Недин не е представил в РЗОК заповед, с която оторизира д-р Никулчин да замества д-р Вуков, обясни прокуристът Мария Иванова

ВиК-Дупница: Болницата дължи 30 000 лв. за вода

 

РЗОК-Кюстендил налага 14 000 лв. глоба на МБАЛ „Св. Иван Рилски” в Дупница заради подпис на документ, положен не от титуляря, а от негов заместник. „При изписване на пациент от Хирургично отделение на документа вместо д-р Калин Вуков със запетая пред подписа се е разписал д-р Йордан Никулчин.

Д-р Д. Недин

Заради това от здравната каса ни глобяват 14 000 лв. Пропускът е, че д-р Димитър Недин не е представил в РЗОК заповед, с която оторизира д-р Никулчин да замества д-р Вуков”, каза прокуристът на общинската болница Мария Иванова. Според нея болницата няма да може да оцелее без финансовата подкрепа на общината.

Д-р Йордан Никулчин

Прокуристката смята, че лечебното заведение е обект на атаки заради предприетите сериозни мерки за спасяването му. От началото на годината досега РЗОК е наложила на болницата глоби в размер на близо 30 000 лв. В същото време касата дължи на лечебното заведение 333 000 лв., заработени по клинични пътеки над лимита.

Стана ясно още, че преди 2 дни в здравното заведение е получено писмо от ВиК-Дупница, че дължи 30 000 лв. за вода. От управата на болницата недоумяват и защо директорът на здравната каса д-р Сашо Котев отказал да разреши разширение на реанимацията и увеличение на клиничните пътеки, което ще донесе приходи на болницата.