Арестуваха Иля Борисов-Фараона за стрелбата по Саботана в Сандански, версиите на местните: Делба на пазара за дрога или лична вражда?

Димитър Саботанов – Саботана

Според Фараона, Саботана го предизвикал, като извадил сабя, с която го заплашил да му отреже главата

Уведомена е прокуратурата, образувано е досъдебно производство

 

Иля Борисов-Фараона е арестуван за стрелбата по Димитър Саботанов-Саботана, която шашардиха хората в Сандански посред бял ден. 31-годишен мъж е задържан за стрелба с огнестрелно оръжие в Сандански, пък е съобщението на ОДМВР – Благоевград по случая. Около 14,50 часа на 11 април 2018 г. в РУ – Сандански е получен сигнал за това, че на бул. “Свобода“ в град Сандански е произведен изстрел с огнестрелно оръжие, в резултат на което са счупени стъклата на лява и дясна задна врата на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“. При инцидента няма пострадали хора. След незабавно проведени издирвателни мероприятия от полицейски служители на РУ – Сандански със заповед за задържане до 24 часа е издържан 31-годишен мъж с инициали И.Б. от град Сандански. Уведомена е РП-Сандански. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава. Според версиите за стрелбата, които се коментират в града, са преразпределение на пазара за търговия с наркотици, контрабандни цигари или дългогодишни ежби в подземния свят. Това обаче ще бъде доказано или отхвърлено от следствието. Единствено дупките от куршумите, останали по джипа на Саботана, свидетелстват за нападението. Според други информации Фараона е дошъл с брат си и с адвокат в полицейското управление няколко часа след стрелбата.

В полицейското управление бе и мишената Саботана. Полицията работеше с всички задържани, които имаха разнопосочни версии за случилото се. Според Саботана той е невинен. Според Фараона, Саботана го предизвикал, като извадил сабя, с която го заплашил да му отреже главата. Това го предизвикало да извади оръжието – пистолет. Не искал да убива, а да се защитава. Затова стрелял напосоки, са разказите на запознати около екшъна.
Саботана е известен с буйните си прояви и често се замесва в различни схватки. През 2014 година преби мъж от Сандански толкова жестоко, че се наложи той да бъде приет в „Пирогов”, където лекари се бориха за живота му. През 2017 година преби лидера на “Атака” в Сандански Красимир Митрев. Същата година през септември Саботана стана жертва на атентат и бе наръган с нож на пет места в корема и гърдите, а лекари му направиха животоспасяваща операция.