Клане в Самоковско! Безработният Иво Пальов забоде нож във врата на Любомир Клисуранов след запой, изгуби 1,5 л кръв

Васил Попов

Екшънът се разиграл на приятелска сбирка в дома на Румен от Алино, нападателят е с обвинение за предумишлено убийство

Приятелска сбирка на по чашка в самоковското село Алино завърши с кървава баня. 48-годишният безработен Иво Пальов наръга с нож във врата Любомир Клисуранов след възникнала препирня. Домакинът Румен събрал няколко приятели на гости у дома си, за да се почерпят. Четиримата обаче се скарали след запоя, който продължил до 2 ч през нощта, и се сбили. Иво извадил нож, а опонентът му държал предмет в ръката, вследствие на което Пальов е причинил тежка рана на Любомир Клисуранов – забил нож във врата му. Домакинът Румен предотвратил по-фатален изход от схватката. Раненият излязъл от къщата и съседи на Румен забелязали, че е в тежко състояние. Навсякъде имало кръв. Съседи му се притекли на помощ и го качили в микробус, за да го закарат до Бърза помощ в Самоков. От Алино до Самоков са 17 км, като през това време Любомир губи литър и половина кръв и започна да колабира. Заради влошеното му състояние микробусът спира по средата на пътя да му окажат първа помощ. Преминаващи шофьори виждат окървавения мъж и веднага се обадили на тел. 112.

Незабавно към мястото тръгва началникът на полицията Васил Попов заедно с екип криминалисти и медици. В Спешна помощ на ранения му е оказана медицинска помощ, но заради голямата кръвозагуба е откаран в Окръжна болница в София. По неофициална информация състоянието му се подобрява.

Криминалисти са посетили и къщата на Румен заедно с кмета на селото. Според разкази на очевидци, масата в къщата била отрупани с чаши и чинии, а на пода имало стъкла. Цялата стая била окървавена.

Иво Пальов е намерен в дома си в Алино, заключен зад метална врата. Доброволно се предал в полицията и е задържан за 24 ч. Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство. Вероятно го грози затвор. Според запознати препирнята не е предизвикана заради жена, пари или имот, а най-вероятно страстите са се разгорещили под въздействието на алкохола.

Иво Пальов е без близки. Има деца, жена му е починала, но от 20 г. не живее със семейството си. Изхранвал се е с труд из дворовете на съселяни и често сядал да се почерпят заедно, разказват местни хора. Любомир Клисуранов е семеен, с две деца, живее в София, но има вила в Алино. Хората го определят като заядлив човек. Идва в месеца веднъж-два пъти в селото и все имало някакви произшествия с него.