Атрактивни люлки, катерушки – тип везна и с пружина, въртележка, трамплин, беседка и пейки, ще има за най- малките,

две маси за тенис, три маси с плотове за игра ще има за по- големите

Община Перник продължава изграждането на нови площадки в Централния градски парк. Новите съоръжения  са разположени между къщичката на Баба Яга и ДГ „Родолюбче“. Те ще са за възрастови групи от 3 до 12 години и от 12 до 18 години и са част от специален комплекс за игра на открито в парка.

На първата площадка за по-малките ще бъдат поставени съвременни уреди, атрактивни люлки, катерушки – тип везна и с пружина. Няма да липсват и въртележка, трамплин, беседка и пейки, а подовата настилка ще бъде ударопоглъщаща  в различни цветове. Предвижда се и информационна табела.

На втората площадка ще има две маси за тенис, три маси с плотове за игра, беседка и пейки, а подовата настилка ще бъде от павета. Общата стойност на двете съоръжения излиза на 150 000 лв.

Площадките бяха огледани и от кмета Вяра Церовска и нейния екип. Там те се срещнаха с граждани и деца, които изразиха вълнението си от новите предизвикателства в парка.

„Много сме щастливи, че кметският екип  направи толкова много неща за тази част на града. Тук е бъдещето на Перник и всички деца много добре се чувстват с новите забавления, дано успеем да го съхраним”, коментираха родителите. Малчуганите пък с широки усмивки казаха, че новите люлки и зоокъта най-много им харесват.

През тази година в списъка на капиталовите разходи е заложено изграждането на още две детски площадки в най-големия пернишки квартал „Изток“. Те ще бъдат разположени до 11 блок на ул. „Ю. Гагарин“ и между блоковете 76 и 78 на ул. „Рашо Димитров“ .

До момента  в  парка има завършени  две нови детски площадки.Една е за деца от 3 до 12  години и е с два къта, а другата е за малчугани до 3 години. Освен в ЦГЧ през миналата година са изградени и още две –  в кв. „Бела вода“ и в кв. „Изток“ – зад банка ДСК.