Фараона от Сандански остава зад решетките заради стрелбата по Саботана

 

Димитър Саботанов – Саботана

 

Фараона остава зад решетките, след като районната прокуратура в Сандански внесе искане за постоянен арест.  Магистратите решиха да оставят под стража Илко Бориков, който стреля по Димитър Саботинов, решението може да се обжалва пред съда в Благоевград.

Както „Вяра” писа, Иля Борисов-Фараона беше арестуван за стрелбата по Димитър Саботанов-Саботана,  а случаят шашардиса хората в Сандански.

Сигналът за стрелбата е получен около 14,50 часа на 11 април 2018 г. в РУ – Сандански. Инцидентът стана на бул. “Свобода“ в град Сандански. Изстрелът, произведен с огнестрелно оръжие, в счупи стъклата на лява и дясна задна врата на лек автомобил „Мицубиши Паджеро“. При инцидента няма пострадали хора.

Според версиите за стрелбата, които се коментират в града, са преразпределение на пазара за търговия с наркотици, контрабандни цигари или дългогодишни ежби в подземния свят. Това обаче ще бъде доказано или отхвърлено от следствието. Единствено дупките от куршумите, останали по джипа на Саботана, свидетелстват за нападението. Според други информации Фараона е дошъл с брат си и с адвокат в полицейското управление няколко часа след стрелбата.

В полицейското управление бе и мишената Саботана. Полицията работеше с всички задържани, които имаха разнопосочни версии за случилото се. Според Саботана той е невинен. Според Фараона, Саботана го предизвикал, като извадил сабя, с която го заплашил да му отреже главата. Това го предизвикало да извади оръжието – пистолет. Не искал да убива, а да се защитава. Затова стрелял напосоки, са разказите на запознати около екшъна.

Саботана е известен с буйните си прояви и често се замесва в различни схватки. През 2014 година преби мъж от Сандански толкова жестоко, че се наложи той да бъде приет в „Пирогов”, където лекари се бориха за живота му. През 2017 година преби лидера на “Атака” в Сандански Красимир Митрев. Същата година през септември Саботана стана жертва на атентат и бе наръган с нож на пет места в корема и гърдите, а лекари му направиха животоспасяваща операция.