Ердоган: Спокойно, няма да има война

Анкара продължава да води телефонна дипломация

Анкара продължава да води телефонна дипломация

 

Напрежението между САЩ и Русия заради Сирия, което доведе двете суперсили до ръба на въоръжен конфликт, изглежда се успокоява. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, предаде „Дейли Сабах“.

Анкара продължава да води телефонна дипломация както с Вашингтон, така и с Москва, за да се избегне ескалиране на напрежението. Пред репортери в Истанбул Ердоган заяви, че е обсъдил предполагаемата химическа атака на сирийска земя с Доналд Тръмп и Владимир Путин.

„Ескалирането на напрежение не е правилно. Ние настояваме всички страни да предприемат стъпки за установяването на мир и слагане край на трагедията в този региона“, посочи турският президент. Реджеп Ердоган посочи, че Турция ще продължи контактите си с двете суперсили в лицето на САЩ и Русия.

Турция призовава Русия и САЩ да се въздържат от действия, които ще доведат до още по-голям хаос в Близкия изток, е заявил днес турският премиер Бинали Йълдъръм, предаде ТАСС. Той изтъкна необходимостта да се избягват действия, създаващи пречки за поддържане на постоянен режим на прекратяване на огъня /в Сирия/, договорен по инициатива на Турция, Русия и Иран.