Теменужка Стамболийска от Кюстендил почерпи за 2×35 години с 10-годишна ракия, 4 часа кърши снага на дансинга

Юбилярката (вдясно) бе засипана с цветя.

Бившата медицинска сестра бе засипана с красиви букети,  учителката Анета Генчева я поздрави в рими: Дано Бог даде да тропнеш сватбено хорце

Кюстендилката Теменужка Стамболийска отпразнува 70-ия си рожден ден сред приятели и колеги от Туристическо дружество „Осогово”.

Наздравица за Нушка

Вечно усмихнатата юбилярка посрещна гостите си при леля Мария и ги гости с 10-годишна кюстендилска ракия. Бившата медицинска сестра бе засипана с красиви букети и вълшебни пожелания в рими, сътворени от бившата учителка Анета Генчева. “Скъпа Нуше, честит юбилей! Жената цял живот си е момиче – на 10, 30 и 70! Душата й от детството наднича и търси на кого да я даде! Обичаме те всички туристки в планината”, бе поздравът от колегите й.

Блус с Владо Ников

“Теменужке, мила дружке! Днес дойде и твоят ред, да празнуваш 70. Възраст мъдра и приветна, възраст горда, достолепна. Да си здрава, да си жива и с децата си щастлива. А болестите щом пребориш, пак Европа да пребродиш. Здравословно да живееш, дълго в групите да пееш. Пък дано Бог даде да тропнеш сватбено хорце!”, бе пожеланието на Анета Генчева.

Неуморимата рожденичка поведе хорото.Анета Генчева

Рожденичката вече 30 години е член на ТД “Осогово”, кръстосала е на шир и длъж родината, а изкачените от нея върхове са безброй. Освен неуморима туристка тя е и страхотна певица.

Всички заедно духнаха свещичките на тортата.

Пее в хора на ТД и в хор “Неразделни”, а за танците и хората няма умора. Празничната вечер дансинга откри заедно с колегата си Владо Ников, който я покани на блус, а после юбилярката поведе хората, които продължиха над 4 часа. Нушка също се бе подготвила с изненади за гостите си, с изпълнения на песни и закачки.

Като за финал на незабравимия купон Нушка заедно с гостите си духнаха свещичките на красивата торта.