Кметът Петър Паунов сади фиданки в Кюстендил в кампанията на майката на три деца Елица Димитрова

Кметът Петър Паунов и Димитър Велинов

 

Със засаждане на люляк, липа, ружа, каталпа и гинко билоба стартира кампанията “Дръвче по дръвче, да живеем по-добре” в Кюстендил.

Елица Димитрова носи лопатите.

Началото бе положено в градинка на една от главните улици, в което се включиха кметът Петър Паунов, Димитър Велинов, десетки семейства и техните деца. Инициативата за озеленяване на градинките в Кюстендил е на Елица Димитрова. Кампанията „Дръвче по дръвче, да живеем по-добре” стартира в социалните мрежи и много бързо обедини много хора. 30-годишната Ели, която е майка на три деца, сподели, че идеята й е градът да става по- уютен и приветлив – такъв, какъвто искаме да бъде.

„Нашият град трябва да бъде по-чист и да ни бъде същевременно по-красиво и по-свежо. Благодарение на всички хора, които се включват и които имат желание нещата да се получат. Благодаря на ДЛС-Осогово, ДГС-Кюстендил, които ни отпуснаха безвъзмездно фиданки. На община Кюстендил, която много ни подкрепя. Призовавам всеки човек, който има желание, да се включи и да насади дръвче, за един по-красив, по-чист и по- зелен град”, каза Елица Димитрова.

Ели Василева, синът й Владимир и Даниел Десподов

„Идеята на Ели е много добра. Затова и нещата се случиха много бързо. Идеята ни е тази градинка да я направим с жив плет. В средата ще има три дървета, а отзад на скалния кът ще посадим цветя. Ние трябва да дадем пример на нашите деца”, каза още един от организаторите – Елеонора Василева. Тя е специалистката по отглеждане и дизайнерското оформление на цветята и дойде заедно със 7-годишния си син Владимир и нейния добър познат Даниел Десподов. Средствата до момента са събрани от дарения, както и от продажбата на капачките, които се събират в метално червено сърце на площад “Велбъжд”. Кампанията ще продължи с инициатива по засаждане на дървета на улица “Васил Левски”, като допълнително ще бъде уточнена датата.