Петричкият талант Андон Гущеров донесе победата на ЦСКА 1948 над  „Банско“

„Козлите“ имаха своите шансове пред вратата на софийския тим

 

ЦСКА изигра един от най-тежките си мачове от началото на сезона, но успя да победи с 2:0 „Банско“. Успехът дойде с два гола на Андон Гущеров след почивката. Срещата беше белязана и от завръщането в игра на Емил Гъргоров. Бадема се появи на терена след почивката и това веднага пролича.

Гостите от „Банско“ излязоха повече от мотивирани. Въпреки това ЦСКА натисна в началото и записа два опасни удара на Йоан Маринов. Най-чистото положение обаче дойде след самостоятелен пробив на Петко Петков и шут малко над гредата.

Гостите  постепенно изравниха играта и на свой ред имаха шанс чрез Боби Сандев.  Нулевото равенство пък съвсем изнерви футболистите на домакините. Всичко това се дължеше на добрата игра на гостуващия тим.

В 73-ата минута главният съдия Георги Андреев отсъди фаул в полза на домакините. Николай Хаджиниколов от границата на пеналта стреля директно, вратарят на „Банско“ изби  кълбото, но в добавката най-съобразителен се оказа Андон Гущеров, който откри за 1:0.  Гостите търсеха начин за изравняване на резултата. Минута преди края на срещата петричанинът Андон Гущеров с глава направи резултата 2:0 след отлично центриране на бившия защитник на „Банско“ Кристиян Михайлов.

С тази победа отборът на ЦСКА 1948 продължава да е временен водач в групата, с три точки преднина пред следващия го „Хебър“ Пазарджик.  Отборът на „Банско“ продължава да заема пето място в таблицата.