„След 25 г. и 1 млрд. км това са първите жертви. Всички във фирмата са много разстроени, добави той. Той уточни, че шофьорът на катастрофиралия автобус няма никакви нарушения, откакто работи във фирмата. Това, което фирмата е трябвало да направи след инцидента, е направено на 100%, посочи Константинов. Когато беше променен Законът за движение по пътищата и коланите станаха задължителни за всички автомобили, още в първите месеци положихме усилия да издадем брошури, да обучим шофьори и пътници, но това, за съжаление, не доведе до никакъв ефект. В момента и в леките автомобили коланите са задължителни, но никой не ги слага. Когато не срещаш разбиране и никой не санкционира виновните, очевидно това е една мярка, която не работи, заяви Ивайло Константинов. Той поясни, че всички автобуси, произведени след 2007 г., задължително са оборудвани с колани. По думите му близките на загиналите и пострадалите ще получат обезщетения заради катастрофата. Всеки един пътник има две застраховки, уточни Константинов.
Не пожелавам на никого да се чувства както се чувствам аз в момента. Изказвам съболезнования на близките на всички жертви.“, каза в предаването „120 минути“ по bTV собственикът на „Юнион Ивкони“ Ивайло Константинов по повод тежката катастрофа с автобус на фирмата на магистрала „Тракия“, при която загинаха шестима души, а над 20 бяха ранени.

Видео:https://www.btv.bg/video/shows/120-minuti/vreme-za-otgovor/zashto-se-stigna-do-zhestokata-katastrofa-na-am-trakija.html

Още подробности по случая може да намерите в печатното издание на вестник ВЯРА.