С поход на общинарите до параклиса в Ковачевица и издигане на знамената стартираха празниците в Гърмен, с отпуснати 5450 лв. правят фестивала „Да пеем и танцуваме заедно”

Минка Капитанова

Кметът на Гърмен Минка Капитанова издигна българския трибагреник и даде старт на едноседмичните празници на общината и 9-ия международен фолклорен фестивал. В рамките на празничната седмица във всяко село от община Гърмен ще бъдат проведени спортни и културни мероприятия с много музика и меселие по площадите. На 20 април пък ще бъде открит и двудневният 9-и международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно”. Събитието ще бъде съпроводено с голямо шествие на участващите във фестивала фолклорни състави и групи от България, Гърция, Македония, Румъния др. държави. Преди дни община Гърмен спечели проект за обезпечаването на фестивала. По грантова схема на Националното сдружение на общините бе отпусната сумата от 5450 лева – 3000 лева по грантовата схема и 2450 лева съфинансиране от община Гърмен.

Вчера под егидата на общината бе проведен и традиционният поход, който тази година бе до параклиса в село Ковачевица. В похода се включиха общински служители, кметове, общински съветници и др.