Автоматична врата стисна в магазин „Билла” 78-год. Малинка Лазарова от Самоков: Преживях ужас, рамото ми е извадено

Внукът ми Георги Василев ме откара с колата си до болницата, д-р Румен Бончев намести ръката ми, болките бяха много силни, сподели жената

Автоматично отварящите се врати на магазина отговарят ли на най-високите изисквания за безопасността на хората, завеждам иск в съда, каза още Лазарова

78-годишната Малинка Лазарова от Самоков бе пребита в магазин „Билла” от автоматична врата с фотоклетка. Инцидентът станал на влизане в магазина. Тогава баба Малинка била притисната от вратата на магазина.

Жената паднала и лявото й рамо било извадено, разказаха очевидци. Лазарова веднага е посетила МБАЛ-Самоков, била прегледана от травматолог. Направена й е рентгенова снимка, която показала данни за луксация на лява раменна става. Издадено й е медицинско удостоверение, в което е било описано състоянието й.  Възстановяването й ще продължи няколко месеца, смятат медици. По думите на близките те са започнали действие за съдебна процедура срещу управителя на магазин „Билла“ за претърпени болки, страдание и увреждане на раменна става.

Ето какво сподели Малинка Лазарова пред „Вяра“: „Преживях ужас! На 5 април т.г. към 11,30 часа с внучката ми Моника Благоева отидохме да пазаруваме в магазин „Билла” в гр. Самоков, бул. ”Искър” за великденските празници. На влизане в магазина, без количка за продуктите, на първата входна врата, която се отваря и затваря автоматично, внучката ми премина безпроблемно, като аз се движех зад нея, на по-малко от 50 сантиметра. Влизайки спокойно, без да очаквам, усетих много силен удар от едното крило на входната врата в дясната ръка, вследствие на който удар паднах на лявата си страна и усетих много силна болка в лявата раменна става и от болката извиках. Бях ударена от дясното крило на автоматичната входна врата на магазина в момента, в който преминавах през нея.

Внучката ми ме видя да лежа, паднала на пода на магазина, и с усилие ме изправи и изведе отвън да седна на пейката пред магазина, докато се обади на някой да ме закарат в болницата в Самоков. Докато звънеше и търсеше някой свободен от близките ми с кола, излезе една от служителките в магазина да види какво е станало, казах й, че вратата на магазина ме е ударила и съм паднала, както и че съм с много силни болки в лявото рамо, но тя си влезе обратно в магазина и не получих никаква помощ или съдействие от управата или от който и да е от магазина. Дойде внукът ми Георги Василев, качи ме заедно с внучката ми в колата си и ме закараха в МБАЛ-Самоков – болницата, където установиха, че при падането ми съм си „извадила” лявата ръка от рамото, същата ми бе наместена от д-р Румен Бончев и ми бе издадено медицинско свидетелство за травмата ми. При наместването също изпитвах силни болки. Тези врати носят висок риск за клиентите на магазина. Чувам от мои близки, че не съм единствената потърпевша. На мое място можеше да бъде всеки човек. Така че ще си потърся правата по съдебен ред. Основната роля на автоматичните плъзгащи се врати е да улесняват максимално достъпа до търговския център, където обемът на човекопотока е голям. Въпросът ми е автоматично отварящите се врати на магазин „Билла“-Самоков отговарят ли на най-високите изисквания за безопасността на хората? Категорична съм, завеждам иск в Районен съд-Самоков срещу управителя на магазин „Билла” за претърпени от мен болки, страдания и увреждане на раменната ми става“, сподели Малинка Лазарова.