ГЕН. УЕСЛИ КЛАРК: «СЪЮЗНИЦИ НА САЩ СЪЗДАДОХА «ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА», ЗА ДА СЕ БИЕ ДО СМЪРТ С «ХИЗБУЛЛА»

Дата на публикуване: 30 03 2017, 11:44

 

В интервюто си генерал Кларк открито заяви, че терористичната организация, която детронира от върха дори „Ал Кайда“ се е зародила с подкрепата на някои разузнавателни агенции от държави, които американския генерал нарече „наши съюзници“.

Според  ген. Уесли Кларк „Ислямска Държава“ е създадена с основната цел да се бие срещу базирана в Ливан и подкрепяна от Иран организация Хизбула. Както знаем Израел води битка с Хизбула и е в изключително напрегнати отношения с Иран.

Генералът обясни, че не може просто да се създаде коалиция, която да се бие срещу Хизбула. Затова някои съюзници на Съединените щати са се обърнали към услугите на джихадистите.

„Наши съюзници започнаха да финансират ИД, защото както ще ви кажат хората в региона, ако искаш някой, който ще се бие до смърт срещу Хизбула това са фанатиците, ислямските фундаменталисти. Като Франкенщайн е…“, заяви Уесли Кларк.

Американския генерал открито се обяви и срещу интервенцията на Запада в Либия, както и срещу течащата кървава война в Сирия

 News front