ОбС шефката в Долна баня Лиляна Драганова купи торта за 70 лв. на благотворителна кулинарна изложба, събраха 3000 лв. за болни и нуждаещи се

3000 лв. събраха ГЕРБ в Долна баня от благотворителен кулинарен базар под надслов “Да подадем ръка на Великден!”. Събитието се прави за втора поредна година. Идеята е да се съберат средства за финансово подпомагане на болни и имащи нужда от лечение долнобанци.

В благотворителния базар се включиха десетки майстори на кулинарията и вкусните изкушения от рилския град, предоставяйки безплатно своите специалитети за продажба с хуманитарна цел.

Десетки не само красиви, но и вкусни долнобански специалитети украсиха масите на подредения кулинарен базар, като, разбира се, не липсваха и задължителните специални питиета.


Благотворителният кулинарен базар бе открит от председателката на Общинския съвет Лиляна Драганова. Избрана бе специална тричленна комисия с председател Маргарита Драганова, която да следи за провеждането на благотворителния базар и която в края, след като преброи събраните средства в благотворителната урна, оповести, че са събрани 3000 лева.
Председателката на Общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова купи красива торта, а сред присъстващите на благотворителната проява бе и енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров.
В благотворителния кулинарен търг участие взеха и представители от ГЕРБ в Самоков, които дариха сумата от 200 лева, 700 лева пък дари фирмата, която снабдява с продукти кухнята на Домашния социален патронаж.