Сблъсък! Радев и Плевнелиев „подпалиха” фейсбук, Антонио Славев от Дупница: Президентът ни е прав, корупцията е навсякъде, пенсиите по 200 лв., младите напускат България…

Румен Радев и Росен Плевнелиев

 

Георги Борисов от Пернишко: Радев няма да е добре дошъл в нито една страна от цивилизования свят

Дупничани: Сегашният държавен глава се справя по-добре от Росен Плевнелиев

 

Критичното изказване на президента Румен Радев за въздушните удари на САЩ и съюзниците в Сирия и препоръката на Плевнелиев Радев „да не стои разкрачен между ЕС и „Русия” взриви фейсбук.

Георги Борисов

Президентът Радев изнесе обширна лекция, в която засегна международната ситуация и обстановката у нас.  Той насърчи създаването на нови партии срещу статуквото и подчерта, че в момента държавата се намира на тъмно.

Антонио Славев

Бившият президент Плевнелиев пък заяви: „Не един и двама президенти са ми звънели да ми кажат, че Радев се опитва да разделя в ЕС”. Той направи и недобро впечатление с думите си: „Радев бос, по мускули, по потник, роклята на първата дама” също са неща, които не помагат на българската държавност. Георги Борисов от Пернишко коментира в социалната мрежа: „Радев удари дъното.

Людмила Борисова

Оттук насетне няма да е добре дошъл в нито една страна от цивилизования свят! За разлика от него Плевнелиев нито се поддаваше на контрол от ГЕРБ, нито правеше компромис с евроатлантическите ценности и ориентация, нито се съобразяваше какво мислят за него в Русия или петоколонниците в България. Действаше само и единствено ръководен от презумпцията за правилност”. Антонио Славев от Дупница веднага го контрира: „Бъди по-смирен, огледай се, но не около твоя близък кръг, а малко по-нашироко. И ще видиш същото. Корупция на всяко ниво, пенсии от по 200 лева, масово напускащи млади хора поради невярване в държавността, унижаване на работещите с ниски възнаграждения, с осигуряване на 4 часа и работа по 12 часа и т.н… Нашият президент е прав. В него ми е надеждата, дано прогледнеш”.

Стоян Личев

Виктория Николова също застана зад Радев: „Мъж отвсякъде! Злобейте, джендъри”.  Стоян Личев също се включи в дискусията: „Сега пак тъмно му било, ами светни си крушката”, а Людмила Борисова заяви: „Ако осветяването започне от приватизацията, тогава е правилно да се иска включване на прожектори… иначе е поредната манипулация на изстрадалия изтерзан и ограбен българин”.

Йорданка Крумкова

Според Йорданка Крумкова Радев наистина е достоен президент. Общото мнение обаче е, че президентът Румен Радев се справя достатъчно добре, особено в сравнение с Росен Плевнелиев, който си позволи да даде оценка на Радев и съпругата му. Според последните информации се очаква президентът Румен Радев да бъде гост на руския си колега Владимир Путин на 21 и 22 май.