Кметът на Сандански К. Котев повери BG MUSIC FESTIVAL на триото Касъмови срещу сумата от 60 000 лв. с ДДС  

Кметът на Сандански Кирил Котев и Денис Касъмов си стиснаха ръцете за провеждането и на миналогодишния фестивал.

 

Кметът на община Сандански Кирил Котев се довери отново на тандема Касъмови за второто издание на BG MUSIC FESTIVAL. Фирмата „Ди Ен Кей Медия Груп” ООД на триото Касъмови се пребори за подписа на Котев и вече има договор и зелена светлина да стартира дейностите около фестивала. Добрата новина е, че общината даже ще мине по-тънко от предвиденото. За поръчката екипът на Котев беше заложил сумата от 60 000 лв. без ДДС, или 72 000 лв. с ДДС, а стойността на сключения договор е 50 000 лв. без ДДС, или 60 000 лв. с ДДС.

Срещу тази сума Касъмови ще трябва да осъществят всичко, свързано с организацията, провеждането, телевизионното заснемане и медийното отразяване на Национален музикален фестивал за млади БГ изпълнители на нова модерна авторска БГ песен – BG MUSIC FESTIVAL 2018 г.

Работата около BG MUSIC FESTIVAL тепърва предстои. Съвместно с община Сандански фирмата „Ди Ен Кей Медия Груп” ООД ще се заеме със сформиране на организационен комитет на фестивала, набиране и селектиране на авторски музикални произведения и изпълнители, кандидатстващи за участие на фестивала. Ще се изработват и медийно оповестяване на регламент за участие, система за оценка на селектираните произведения и изпълнители, както и критерии за класиране на допуснатите участници във фестивала от фестивално жури в състав до 7 членове. Фирмата ще организира гласуването на телевизионните зрители и посетителите за победители в отделните конкурси; ще прави още продукционната обработка на селектираните песни (аудиозаписи) – мастеринг и саунд дизайн с изискуемите параметри за радио и телевизионен ефир – в съответните формати. Трябва да осигури медийни партньорства.

Както „Вяра” писа, миналата година фестивалът, който се явява модерният вариант на „Пирин фолк”, ориентиран предимно към тийнейджърите, направи своя прощъпалник именно в южната община. Община Сандански отново беше съорганизатор заедно с популярна телевизия за българска музика, собственост на семейство Касъмови, които държат и телевизия за фолклорна музика. Именно фолклорната телевизия пък излъчва емблематичния за Сандански „Пирин фолк”. Управител на фирмата е Виктор Христов Касъмов, съдружници са Денис Касъмов и Ненчо Христов Касъмов. Денис Касъмов игра ролята и на фестивален директор на BG MUSIC FESTIVAL миналата година. За изпълнението на обществената поръчка, която мина по процедурата на прякото договаряне, кметът Котев беше поканил освен фирмата на Касъмови „Юпитер ТС” ЕООД с управител Марийка Андреева и „ЕЛ ЕМ ГРУП” ЕООД с управител Вилияна Ангелова. По регламент BG MUSIC FESTIVAL е ежегоден национален форум, който дава изява на артисти – изпълнители с нови авторски песни в стиловете на съвременната популярна музика – поп, рок, хип-хоп, R&B, dance, клубен, електронен и всички останали стилове и подстилове в модерното комерсиално музикално изкуство.