С 97 910 лв. разкриха 31 работни места в Пернишко

Момент от заседанието на Областната комисия по заетост

 

31 работни места по Регионалната програма за заетост са разкрити в Пернишка област. Размерът на определените средства за финансиране на програмата за областта е 97 910  лева. Това стана ясно днес по време на проведено заседание на Областната комисия по заетост към Областния съвет за развитие.

На председателстваното от заместник областния управител инж. Васил Павлов заседание бе единодушно приет представеният окончателен вариант на регионалната програма.

Размерът на финансовите средства е разпределен съгласно заявките им. На пълен работен ден Областна администрация-Перник и общините Перник и Радомир ще осигурят по 4 работни места, община Брезник и Ковачевци по 3 бр. Община Трън ще осигури работа за 10 души на 4-часов работен ден, а община Земен трима души на 6-часов.

Всички лица ще бъдат ангажирани в рамките на 6 месеца.

Работните позиции в проектите на общините са за комунално-битово обслужване, което включва събиране и извозване на отпадъци, хигиенизиране на вътрешни и външни площи, почистване на храстовидна и тревна растителност, почистване на шахти и водостоци и осъществяване на дребни ремонти, благоустройство на населените места, поддържане и опазване на обекти – общинска и/или държавна собственост, опазване на околната среда.

Реализацията на регионалната програма за заетост ще започне на 1 юни и ще продължи до 30 ноември 2018 година.