Дупничани питат киселинен ли е дъждът, изсипал се над града, ел. техникът  Валери Сергиев: По колата им има огромни петна, едва ги измих

Електротехникът Валери Сергиев оглежда колите и на съседите, пострадали от дъжда

Мария Иванова: Живяла съм в Либия по време на нападенията с американски бомби, затова сега се притеснявам за здравето на хората тук след този дъжд

 

Странен дъжд паникьоса дупничани. Хората масово предполагат, че става въпрос за киселинен тъжд, освен това заявиха, че цели кални шепи са се изсипаха върху колите им и дворовете с дръвчета. „Ще бъдат ли изследвани въздухът и прахта? Опасяваме се, че може да са неблагоприятни за здравето”, коментираха дупничани.

Автомобилите на Сергиев и съседите му са оцапани от дъжда.

Хората и автомивките едва смогнаха да отмият калта от колите. „Дали киселинният дъжд не е от бомбите в Сирия?, питаха се дупничани. Пенсионерката Мария Иванова заяви: „Искаме отговор от компетентните институции има ли опасност за здравето на малките деца и бременните. Аз съм  медицински работник и съм живяла в Либия по време на бомбардировките с американски бомби там. Затова съм обезпокоена”, каза жената.

Огромни петна върху колите след последния киселинен дъжд

Бизнесдама от Дупница, пожелала анонимност, легна болна след дъжда и сподели: „Удари ме в гърлото, щях да умра”.

Известният ел. техник Валери Сергиев също със съседите си е много обезпокоен от последния киселинен дъжд. „Бях си измил колата, а сега е като боядисана с жълто, има огромни ръждиви петна, които трудно се отмиват от колата. Дано няма опасност за децата и цъфналите дръвчета”, каза той.