Още 70 лв. събраха хората с увреждания за изгорелия параклис в Долна баня, официално закриха сезона на седенките

Отец Пламен: Финализирахме договора за 850 000 лв. за възстановяване на манастира “Свето Възнесение Господне” в новото село Свети Спас

Официално бе закрит тазгодишният сезон на сбирките от дневната седянка на членовете от Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня. В присъствието на енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров председателката на сдружението инж. Светла Стоименова съобщи, че в дарителската каса в клуба за втори път вече са събрани 70 лева от членовете и вярващи за възстановяването на изпепеления стар параклис “Света Петка” край рилския град миналата година. Миналата година членовете събраха сумата от 250 лева. Сега събраната сума бе връчена на отец Пламен. Той сърдечно благодари от името на църковното настоятелство при храма “Успение на Пресвета Богородица” за събраните средства и информира, че възстановяването на изпепеления след пожара стар параклис вече възкръсна като птицата Феникс от пепелта. Отец Пламен спомена, че вече е финализиран договорът с Държавен фонд “Земеделие” и финансиран проектът за възстановяване на манастира “Свето Възнесение Господне” в новото село Свети Спас на стойност 850 хиляди лева по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

Председателката на сдружението инж. Светла Стоименова благодари и отличи с награди участниците във Великденската изложба в клуба, след което всички си спретнаха тържествен обяд с печено пиле, вкусни домашни салати и наздравици за доскорошни срещи през есента на сбирките на дневната седянка.