Удължават договорите за къщичките на Боровец с 23 гласа „за” на съветниците в Самоков, само Николай Николов и Любомир Борисов се въздържаха

 

Самоковци: На ход е областният управител И. Тодоров

 

Договорите на търговците за така наречените къщички в курорта Боровец ще бъдат удължени с още една година по волята на съветниците в ОбС-Самоков. Докладната на кмета Владимир Георгиев бе приета с 23 гласа „за”, имаше и двама въздържали се – съветниците Николай Николов и Любомир Борисов от БСП. Докладната бе приета без абсолютно никакви коментари в залата.

Докладната на кмета беше във връзка с постъпили в общината 44 бр. молби и заявления от наематели на временни обекти в Боровец, които искат продължаване срока на договорите за наемане на общински терени, изтичащи на 30.04.2018 г. Правната комисия към ОбС също даде съгласието си за сключване на анекси към договорите за наем с редовните наематели на терени за разполагане на временни търговски обекти в курорта.

Самоковци очакват решението да бъде върнато от областния управител Илиан Тодоров, тъй като има изказани мнения, че къщичките са незаконни и подлежат на събаряне. Освен това Административен съд – София-област постанови решение, с което договорите за наем с къщичките в Боровец се обезсилват.