Лидерът на ОДБ Костадин Костадинов от Дупница:  Подходящ съм за поста на Лукарски в СДС, всички ме уважават и искат да играят с мен

„Даже аз щях да стана част от Контролния съвет на СДС за Югозападен регион. Викове, гардове, заговор съпътстваха заседанието на Националния съвет на СДС, но бой не е имало. Лукарски няма да се задържи на лидерския пост, няма качества. Аз съм най-подходящ, но не се явих на събранието във вторник. Просто знаех какво ще стане”, това заяви пред вестник „Вяра” шареният лидер на ОДБ Костадин Костадинов.

Както е известно, Костадинов мина през Демократическата партия на Стефан Савов, залитна към партията на Николай Бареков, сега е лидер на ОДБ, което включва представители на различни десни партии.

„Приятел съм с цялото национално ръководство на СДС и с опозиционерите. Уважаван играч съм, с тежест”, добави той.

СДС в национален план е пред разпад, тъй като половината от малцината им привърженици залитат или гравитират към НФСБ начело с вицепремиера Валери Симеонов. Другата част клонят към обединението на Радан Кънев, което включва „Демократична България”, „Да, България”, ДСБ и Партията на зелените. Дупнишкото дясно острие Костадин Костадинов обаче е в трета посока, точно като в поговорката орел, рак и щука.

„Аз съм за самостоятелно явяване и партньорство с ГЕРБ, тогава се вижда кой кой е. Солов играч съм и отговарям за Кюстендилска област и всички в партията искат да играят с мен. Тези, които искат оставката на Лукарски, обаче искат да ходят при Кънев, те са антигерб. Аз казвам, че там ще ни претопят с НФСБ и съм против. Валери Симеонов много прилича на дупнишкия герой, бивш кмет Пламен Соколов”, каза Костадинов.

Опозицията в СДС, при наличие на кворум, реши, че ще гласува оставката на Божидар Лукарски на 2 май в Пловдив.