Отличия за младите театрали от ОДК- Кюстендил от Международния детски фестивал „Млади таланти 2018“

Школата на Ани Кръстева със специалната награда „За цялостно представяне“, Алекс Георгиев и Кристияна Кръстева с медали и грамоти „За актьорско майсторство“

Със специалната награда „За цялостно представяне“ бяха отличени децата от театралната школа към ОДК с ръководител Ани Кръстева на Международния детски фестивал „Млади таланти 2018“, който се проведе в София.

Школата участва с три спектакъла- куклената пиеса “Дракончето в мен” по Михаил Калдъръмов, пиесата “Съкровището на Силвестър” от Анжел Вагенщайн и мюзикъла “Храбрият оловен войник” от Мая Дългъчева и Лили Александрова и с участието на ВГ „Калпазани“ при ОУ „Св. Паисий Хилендарски“. Кюстендилската театрална школа бе представена с най-голям брой участници- 66.

“Във фестивала взеха участие 28 спектакъла на театрални школи от цялата страна. При награждаването председателят на журито- Иван Истатков, отбеляза, че нивото на постановките тази година е много по-високо от миналогодишното, но сред всички се откроява играта на актьорите от кюстендилската театрална школа, за което получават високата награда”, каза с гордост Ани Кръстева.

Сред малкото наградени в раздел „Театрално изкуство“ индивидуални отличия получиха двама кюстендилски актьори. Медали и грамоти „За актьорско майсторство“ получиха Алекс Георгиев в ролята на Едноокия и Кристияна Кръстева в ролята на Фелиция от спектакъла „Съкровището на Силвестър“.

“Всички участници от школата показаха добра актьорска игра, кукловодство, танцуваха, пяха на живо и дори показаха акробатични умения.

Играта на талантливите актьори кюстендилци могат да видят през месец май в театралния маратон на школата”, добави още ръководителката на школата Кръстева.

снимки

 

1 –  награда „За цялостно представяне“ получиха децата от театралната школа към ОДК

2 –  кюстендилските театрали в куклената пиеса “Дракончето в мен”

3 –  спектакъла „Съкровището на Силвестър“