Сидеров: Крим е на Русия, тракането на оръжия не може да стресне Русия, а Доналд Тръмп трябва да намери баланса в себе си

Националистът зове за нови договорки за влияние между Путин и Тръмп – Евразия била част от Европа

Сидеров в Ялта

„Ясно е, че големите сили никога няма да се заобичат, но те трябва да успеят да се договорят, както са направили Рузвелт, Сталин и Чърчил след Втората световна война.” За това настоява в свое изявление от окупирания от Русия Крим лидерът на „Атака” Волен Сидеров пред ТВ Алфа. Въпреки категоричната позиция на България срещу анексирането на Крим, Сидеров участва на икономически форум и  легитимира режима на Путин.

„Именно в Ливадийския дворец в Ялта, тримата големи, както ги наричат, показват как може да се осъществи разговор, независимо от различията. Тракането на оръжия не може да стресне Русия, а Доналд Тръмп трябва да намери баланса в себе си. Русия не се плаши от това. Тръмп трябва да намери пътя и да излезе от капана на лобитата. Ако не го направи, той ще изостане от световните лидери. Защото дори Меркел започва да се усеща какъв е правилният път. Консерватизмът се надига в Европа, Европа е част от Евразия и нормалните отношения с Русия трябва да се възстановят. Всичко останало е абсурд, който не може да продължава дълго” казва Сидеров.

Всъщност тезите му не са новост – през последните години Кремъл и идеолозите на Путин се опитват да внушат, че трябва да има нови договорки за влияние и господство в света. Твърденията на Сидеров са скандални и цинични, защото той практически демонстрира, че договореностите между Рузвелт, Сталин и Чърчил са били полезни и добри за човечеството. Но българите никога няма да забравят, че именно след тези договорености страната ни попадна за 45 години под ботуша на болшевишкия и съветски терор. На там ни бита и сега проруският патриот.