Въпреки че краката ви са отговорни за пренасянето на теглото през всяка дейност, която извършвате през деня, тяхното здраве често се пренебрегва, докато накрая се развие някакво състояние. Знаете ли, че оцетът може да помогне?

Вашите крака редовно са изложени на сухота, бактерии и други фактори, които могат да окажат негативно влияние върху тях, пише zdraveikrasota.

Това може да доведе до редица проблеми в дългосрочен план, включително гъбички, твърдост и други, които ги карат да изглеждат непривлекателни и да се чувстват нездрави.

За щастие съществуват 100% естествени съставки, които ще дадат на краката ви „допълнителна“ доза хранителни вещества и защита, като същевременно ще подобрят външния им вид.

Сред тях ще намерите чудесен оцет, който е богат на киселини и противогъбични съединения, които помагат да се регулира рН на кожата.

Днес искаме да споделим някои от фантастичните ползи от оцета за краката.

1. Той се бори с гъбичките

Оцетната киселина в оцета помага за премахване на гъбичките, които могат да причинят проблеми като микоза или пожълтели нокти.

Анти-гъбичното и антибактериално действие контролира инфекциите и създава защитна бариера срещу бъдещи атаки от тези микроорганизми.

Как да го използвате?

  • Добавете чаша оцет в купа с топла вода и накиснете краката си за 15-20 минути.
  • Повтаряйте това лечение 2 до 3 пъти седмично.

2. Изглажда кожата

Ексфолиращото действие на тази натурална съставка помага за премахването на мъртвите клетки, които правят кожата суха и груба.

Как да го използвате?

  • Накиснете краката във вана с вода и оцет за 15-20 минути.

3. Той премахва брадавиците

Киселините в оцета – в случая ябълковия оцет – са ефикасни срещу вирусите, които причиняват появата на брадавици на кожата на краката.

Съставът му неутрализира всяка инфекция и омекотява брадавиците, докато не бъдат напълно отстранени.

Как да го използвате?

  • Добавете ½ чаша ябълков оцет в купа с топла вода и накиснете краката си за 30 минути.
  • Може също да пробвате да прилагате оцет директно върху брадавиците, използвайки памучен тампон.

4. Намалява сърбежа по краката ви

Сърбежът в краката може да бъде причинен от дисбаланс в рН поради наличието на много суха кожа, или поради прекомерно разпространение на гъбички.

Понякога възниква от алергична реакция към материалите в обувките.

За щастие ябълковият оцет може да облекчи този неудобен симптом и да контролира проблема, който го е причинил първоначално.

Как да го използвате?

  • Смесете равни части ябълков оцет с топла вода и накиснете краката си за 20 минути.
  • Повтаряйте това лечение всеки ден, ако смятате, че е необходимо./ Zdrave.to