Кметът Камбитов осигури модерна зала за тренировки на над 200 таекуондисти от Благоевград, подготвят се за европейско в Естония

Атанас Камбитов
Атанас Камбитов

Един от водещите клубове по таекуондо ITF в България – „Фолкън“ от Благоевград, вече провежда тренировки в модерна спортна зала в парк „Македония“.

Фолкън“ от Благоевград вече провежда тренировки в модерна спортна зала в парк „Македония“.

Това е поредната стъпка от страна на кмета д-р Атанас Камбитов в посока подкрепа развитието на спорта в Благоевград, уточниха от общината. Залата за бойни спортове е модерно оборудвана и предоставя отлични условия за провеждане както на тренировъчна дейност, така и на състезания. До момента заниманията на клуб „Фолкън“ протичаха в малко помещение, което създаваше дискомфорт за спортистите и техните треньори.

Капацитетът на новата зала ще позволи на клуба да бъдат изготвени нови графици с цел удобство както на трениращите, така и на родителите. В таекуондо клуб „Фолкън“ има над 200 спортисти, част от които в момента се подготвят за Европейско първенство в Естония. Осигуряването на максимален комфорт на спортуващите е сред основните приоритети на кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов.