„Чавдар“ срази „Вихрен“ с 4:0 в Етрополе и се изкачи на пето място в класирането

Футболистите на двата съперника показаха добър за гледане футбол.

Убедителна победа постигна отборът на „Чавдар“ (Етрополе) срещу заемащия трето място във временното класиране тим на „Вихрен 1925“ (Сандански). Мачът от 27-ия кръг на първенството в Югозападната трета лига между двата тима се игра на ст. “Чавдар” при прекрасно време и в присъствието на много  фенове. През целия двубой домакините бяха по-добрият отбор на терена и съвсем заслужено се поздравиха с 4:0.

През първото полувреме футболистите на двата съперника  показаха добър за гледане футбол, коректна игра и желание да се изявят като футболисти, а не както често се случва – да се наблюдават груби прояви и грозни пререкания, които се отразяват на качеството на игра. Добре отиграваните атаки на домакините им позволиха да вземат преднина в резултата още в 15-ата мин, когато Николай Иванов успя да открие след точен удар за 1:0. Последваха нови комбинации на домакините и в 30-ата мин те вече водеха с 2:0 отново с гол на Николай Иванов. До края на полувремето нямаше сериозни заплахи за вратата, пазена от стража на „Чавдар“ Христо Матев, който стоеше стабилно на поста си и типично в негов стил прояви безспорните си качества на добър вратар.

След почивката темпото на игра се повиши, последваха поредица от напрегнати ситуации, в които честа намеса имаше главният съдия Петър Григоров, който показа доста жълти картони, което поизнерви футболистите на терена. В 55-ата мин домакините стигнаха до трети гол, който бе реализиран от Симеон Вешев с глава, прострелвайки отблизо вратаря на „Вихрен“. В състава на гостите личеше добра средна линия, но видимо защитата им не стоеше добре и това позволи на „Чавдар“ да постигне своето и да води своята игра. В 77-ата мин Николай Ботев със силен и точен удар направи резултата още по-изразителен, вкарвайки четвърти гол за домакините. До последния съдийски сигнал не се случи нищо, застрашаващо тима на „Чавдар“, а гостите сякаш примиренчески бяха приели загубата си. Със спечелените три точки отборът от Етрополе е вече пети във временното класиране с 40 точки, а „Вихрен“ остава трети с 52 точки.