„Витоша“ поведе на два пъти на „Пирин“, но отново не стигна до успех в Първа лига

„Пирин“ и „Витоша“ не успяха да се победят в дербито на дъното в Група “А” на втората осмица и завършиха при резултат 2:2 на стадион “Христо Ботев” в Благоевград.

„Витоша“ започна срещата по-добре, като успя да открие още в 4-ата минута, когато се разписа Ангел Стоянов след удар от границата на наказателното поле – 0:1.

В 22-ата минута Дани Пеев отправи хубав изстрел от въздуха, но топката премина далеч от вратата на “орлетата”. В 35-ата минута на срещата домакините стигнаха до изравняване. Юлиан Попев се възползва от прекрасно центиране от свободен удар, за да направи резултата 1:1. Така двата тима завършиха при резултатно равенство през първата част.

Второто полувреме започна доста мудно, като играта се водеше предимно в центъра на терена, а първата възможност дойде в 57-ата минута, когато опасен удар на Митев мина на сантиметри от напречната греда на гостите.

В 67-ата минута „Витоша“ поведе за втори път в мача. Стефан Христов отбеляза страхотно солово попадение – 1:2.

Така се стигна до 78-ата минута, в която “орлетата” стигнаха за втори път до равенството. Голмайстор бе Флорент Боджадж, който вкара след прекрасно центриране от корнер на Хендерсън, оформяйки крайното 2:2.

След този резултат „Пирин“остава на третото място с 30 точки в група “А” на втората осмица, а „Витоша“  е на последното четвърто място с едва 10 пункта и така продължава да няма успех в Първа лига.

Треньорът на „Пирин“ Милен Радуканов  не остана доволен от много грешки и брак в играта на неговия отбор, но все пак поздрави футболистите си.

“Младите трябва да си заслужат да играят, тази година им дават много шансове, но не може да играят само, защото са млади. Много грешки, много брак. „Витоша“ не може да ме изненада. От тъч ни вкараха гол, това мен не може да ме изненада. Допускаме много грешки, това ме изненада. Ние владеехме инициативата, ние искахме победата и имахме ситуации, с които да решим мача. Поздравявам моите футболисти за това, което показваме, в тази трудна обстановка”, каза Радуканов.