Община Сапарева баня отпуска стипендии на Николай Виячев, Ванеса Емилова, биатлонистите Петър Велчев и Любомира Пехливанова от СК „Паничище”

СК „Паничище” с треньора Райко Пенев

Имат големи постижения и заслужават да бъдат подпомогнати, така ще ги поощрим да останат тук, каза треньорът Райко Пенев

Четирима състезатели от СК „Паничище” – Сапарева баня, да бъдат стимулирани финансово, настояват от клуба. От клуба са внесли предложение в общината да бъдат отпуснати стипендии на ски бегачите Николай Виячев и Ванеса Емилова и биатлонистите Петър Велчев и Любомира Пехливанова.

Николай Виячев е на 19 г., многократен шампион на България, носител на балканска купа по ски бягане.

Ванеса Емилова е 18-годишна, многократен шампион на България,

носител на сребърни и бронзови медали от състезания във всички балкански страни, участничка в световни първенства по ски бягане.

Петър Велчев е 19-годишен, възпитаник на сапаревобанския клуб, който от 3 г. е в националния отбор. Участник в европейски и световни състезания, шампион на България.

Любомира Пехливанова е на 18 г., също многократен шампион на България, състезател и на националния отбор. Многократно е участвала в европейски и световни първенства по биатлон.

„Това са изявени спортисти с големи постижения и заслужават да бъдат подпомогнати. Така ще ги поощрим да останат в клуба. Всички те са над 18 г. и не могат да получават стипендии от спортното министерство по наредбата за финансово стимулиране на даровите деца. От няколко години те не получават стипендии и от общината”, обясни треньорът Райко Пенев. От своя страна кметът Калин Гелев е внесъл докладна записка в Общинския съвет, който има правомощията да отпусне стипендиите. Предложението е на четиримата да бъдат отпуснати по 200 лв.