Червената лидерка Йорданка Атанасова: Не искаме бившия  шеф на АБВ Димитър Атанасов в БСП-Петрич, утре може да ни предаде

Йорданка Атанасова и Димитър Малев

Бившият областен лидер на АБВ Димитър Атанасов не е желан в редиците на БСП-Петрич.

Подписите, че Атанасов не е желан в БСП-Петрич.

Това стана ясно от приета декларация  на пресконференция на председателя на общинската структура Йорданка Атанасова. На брифинга присъства и нейният заместник Димитър Малев. „Няма да подкрепим предложението за приемане на Димитър Атанасов сред нас, защото всички ние нямаме нужното доверие и се съмняваме в неговата лоялност и безпристрастност… Ето защо не го искаме сред нас“. Това се казва в позицията на Общински съвет на БСП-Петрич по отношение на обединението с АБВ. „Няма кой да приеме молбата на Атанасов в БСП-Петрич. А процесът с приемането на другите членове на АБВ започна още след местни избори 2015, когато всъщност се разбра, че структура на АБВ в общината няма. Право на Димитър Атанасов е да кандидатства за приемане, в която общинска организация поиска. Само не в петричката“, заяви Йорданка Атанасова и се мотивира:

Димитър Атанасов

„Димитър Атанасове е човек, преминал през няколко партии, опустошавайки всичко след себе си, човек, за когото винаги най-важни са били вътрешнопартийните дрязги и интриги, а не реализирането на леви идеи. Кой може да ни гарантира, че утре при несъгласие с някои от вземаните тук решения той няма отново да излезе и работи против всички нас и няма отново да се опита да дискредитира местната ни структура“, се казва в позицията на ОбС на БСП-Петрич, която Йорданка Атанасова прочете. Тя показа и подписите на всички, които единодушно са против приемането на Димитър Атанасов.