Д-р Валери Симеонов спечели конкурса за шеф на Спешна помощ в Перник, алармира: Нащрек сме за ухапвания от кърлежи

Д-р Валери Симеонов

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Валери Симеонов се е представил много убедително на обявения от Министерството на здравеопазването конкурс за шефското място в ЦСМП. Той вече е уведомен писмено от здравното министерство, че е класиран на първо място в конкурса.

„Представих концепция от 50 страници. В нея направих анализ на съществуващото състояние на ЦСМП и развитието на центъра в предстоящите две години. Мисля, че защитих много добре концепцията, защото още на 18 април се явих на теста и интервюто. В 14-дневен срок би трябвало да подпиша постоянен трудов договор”, поясни д-р Симеонов.

Той информира, че през почивните дни не е имало тежки случаи и дежурството е преминало без произшествия. „Вече започваме да следим дали има ухапвания от кърлежи, тъй като това е сезонът, в който те се активизират. Ухапванията от кърлежи не са за подценяване, защото те могат да доведат до непредвидени усложнения като енцефалит и други. Затова на ухапаните се прави тетанус и се наблюдават”, поясни д-р Симеонов.