Кметът Г. Кабзималски връчи награди на участниците.

Ученици и техните преподаватели отбелязаха Деня на Земята в Рила, а най-изявените получиха награди от кмета Георги Кабзималски.

Децата и техните ръководители бяха подготвили богата програма.

В празничната програма за Деня на нашата планета участие взеха самодейците от Детска вокална група „Рилски звънчета“ при „НЧ „Христо Ботев 1898“, с ръководител Емилия Начева, учениците от първи и втори клас при ОУ „Аверкий Попстоянов“, с класни ръководители Веска Иванова и Венета Николова, децата от Втора възрастова група „Пинокио“ при ОДГ „Д-р Тодора Миладинова“, с ръководители Маринова и Спасова.

Деца поставиха къщички за птици на дърветата по алеята до сградата на читалището.

Всички участници в мероприятията по случай Деня на Земята получиха грамоти и предметни награди – футболни топки за учениците от ОУ и венчета за децата от ОДГ и читалището, от кмета на община Рила – Георги Кабзималски. Наградени бяха и Здравко Цветанов и Методи Г. Кабзималски за поддържане хигиената около Студената чешма в кв. „Рилица“.

Сръчните участници в проекта „Работилница за природа“ към НЧ „Христо Ботев 1898“ Димитър Миладинов, Елена Владимирова, Валентин Тасев и Дани Гешев пък поставиха къщички за птици, изработени лично от тях, на дърветата по алеята до сградата на читалището.=