Кметът Кабзималски раздава футболни топки на деца в Рила, наградиха Здравко Цветанов и Методи Кабзималски за чистота около Студената чешма

Кметът Г. Кабзималски връчи награди на участниците.

Ученици и техните преподаватели отбелязаха Деня на Земята в Рила, а най-изявените получиха награди от кмета Георги Кабзималски.

Децата и техните ръководители бяха подготвили богата програма.

В празничната програма за Деня на нашата планета участие взеха самодейците от Детска вокална група “Рилски звънчета” при “НЧ “Христо Ботев 1898”, с ръководител Емилия Начева, учениците от първи и втори клас при ОУ “Аверкий Попстоянов”, с класни ръководители Веска Иванова и Венета Николова, децата от Втора възрастова група “Пинокио” при ОДГ “Д-р Тодора Миладинова”, с ръководители Маринова и Спасова.

Деца поставиха къщички за птици на дърветата по алеята до сградата на читалището.

Всички участници в мероприятията по случай Деня на Земята получиха грамоти и предметни награди – футболни топки за учениците от ОУ и венчета за децата от ОДГ и читалището, от кмета на община Рила – Георги Кабзималски. Наградени бяха и Здравко Цветанов и Методи Г. Кабзималски за поддържане хигиената около Студената чешма в кв. „Рилица“.

Сръчните участници в проекта “Работилница за природа” към НЧ “Христо Ботев 1898” Димитър Миладинов, Елена Владимирова, Валентин Тасев и Дани Гешев пък поставиха къщички за птици, изработени лично от тях, на дърветата по алеята до сградата на читалището.=