Със 150 хил. лв. от Европа братята Говедарски построиха дървени къщички в Сапарева баня, Йордан Гольов върти търговия с черковните имоти, вдигна бизнес център №1 в Сапарева баня и настани служба „Кадастър” – Благоевград

Със 150 хил. лв. от Европа двамата братя съдружници на общинския съветник от ГЕРБ Николай Мертакчийски – Николай и Кирил Говедарски, изградиха туристическа база от дървени сглобяеми къщи в Сапарева баня.

Къщичките са 3, всяка от по 50 квадрата, разположени в китен двор от по 1 декар. Намират се под параклиса „Рождество Богородично”. Парцелът е закупен от общината, на каква цена – отказват да съобщят както от общината, така и предприемачите. Вероятно са се сдобили с нея или чрез заменка, или на приятелска цена, коментират сапаревобанци.

Оказа се, че цялата площ срещу „Света Петка” до главния път за Паничище до Извора над 15 декара е собственост на тъста на Кирил Говедарски – Тодор Попов – бивш лидер на БСП. Двамата братя и богатият тъст са сред най-крупните земевладелци в Сапарева баня. Тодор Попов е собственик и на печатница в курорта. Конкурент единствено им е Йордан Гольов, който по регистър няма нито един сантиметър земя, но държи в ръцете си всички апетитни имоти, включително и черковните.

Най-хубавата сива сграда в центъра на града, на партера на която се продават дюнери, е негова собственост. Сградата е на няколко етажа и я е предоставил под наем на бизнесмени и институции. Настанил е и служба „Кадастър” – Благоевград. Там той има кабинет и приемна и работи като посредник между гражданите и службата, като приема документи и решава проблеми като „вътрешен човек” на службата, макар да не е официално назначен поради липса на образование. Гольов е с основно образование, но трябва да си смени фамилията, защото не отговаря на реалността. Гольов не е гол като пушка, едно време е бил такъв. Сега си е направо паралия, коментират сапаревобанци.

Кирил Говедарски има къща за недвижими имоти и успя в живата, защото чрез нея осъществи всички сделки на сапаревобанци с руския инвеститор Алексей Мелханов, който купи над 150 декара в Сапарева баня и Паничище. Сега двамата братя, заедно с Николай Мертакчийски, стопанисват хотелите на Мелханов „Германея” в Сапарева баня и „Магнолия” и „Рилски езера”. Поели са и изграждането на чисто нов хотел на Мелханов в местността Сухото езеро в Паничище. Строителството е за над 5 млн. лв.

Снимките:
1 Сградата на Гольов в центъра на Сапарева баня.
2 Йордан Гольов
3 Алексей Мелханов
4 Николай Мертекчийски