Спасената по чудо от кюстендилски медици и д-р Чепенков медсестра след ухапване от змия е страстна пътешественичка

Медицинската сестра, която пострада заради ухапване от змия, е голям любител на природата и пътешествията. Това става ясно от фейсбук профила на жената, където тя е публикувала многобройни снимки от излети със семейството й.

Само дни преди злощастния инцидент медицинската сестра е посетила Погановския манастир в Сърбия. Припомняме, че змия ухапа медицинска сестра от столицата по време на излет в района на село Полска Скакавица. Нелепият инцидент е станал преди дни в района на Скакавишкия водопад.

Изведнъж жената усетила силна болка в дясната ръка. Впоследствие започнала да се подува и решила с нейната приятелка да слязат до спирката в района на село Полска Скакавица, където се качват на влака Кюстендил – София. Спешните медици се е наложило да спрат влака, за да окажат помощ на пострадалата. „До там нямаше как да достигне линейка, единствената ни връзка беше жп линията. Поради тази причина ние отидохме до Каменната кариера, където се наложи да спрем влака и да поемем пострадалата. Сами разбирате, че в тази ситуация нямаше как да не спрем влака. Там нямаше спирка, но започнахме да махаме и машинистът спря, все пак жената можеше да загуби живота си“, коментира реаниматорът с 25-годишен стаж в Спешен център-Кюстендил д-р Чепенков.

След като лекарите са поели пострадалата, на нея са направени реанимационни действия, поставен й е и противозмийски серум. Малко след това пострадалата е транспортирана до Токсикология на столичната клиника „Пирогов“.