(ВИДЕО) Увеличиха цените на такситата в Гоце Делчев, от 75 ст. дневната тарифа скача на 95 ст.

 Атанас Гаминчев: Шофьорите се мотивираха с поскъпналите цени на горивата

 Таксиметровите превози в Гоце Делчев ще са с нови по-високи цени, решиха общинските съветници на свое редовно заседание. Дневната тарифа ще скочи от 0,75 лева на километър дневна тарифа на 0,95 лева. Нощната пък ще се увеличи от 0,99 на 1,25 лева.

Това стана по предложение на Атанас Гаминчев, председател на комисията по транспорт. “Това е желанието на таксиметровите шофьори, като се мотивираха с увеличаването на цената на горивата, на таксиметровите услуги и работната заплата. Те се оплакаха, че нощният труд, който полагат, не е добре оценен”, каза Гаминчев.

С промените, които приеха още общинските съветници за паркиране в синята зона, в град Гоце Делчев вече ще може да се плаща и с SMS, както и с предварително закупени талони. Цената остава по лев на час, а работното време – от 8 до 18 часа в делнични дни.

Друга новост е, че се въвежда платено паркиране на площад “Гоце Делчев” и около площад “Македония” в събота за времето от  8 до 13 часа. Санкцията за снемане на поставена скоба за неправилно паркиране, която до сега беше 10 лева, се увеличава на 20 лв. Ще бъдат поставени указателни табели във всяка от подзоните, като новите правила ще действат от 1 юни, уточниха от общинската администрация.

https://www.facebook.com/305785516193236/videos/1433481666756943/