Рекорд! 13 години във ВиК -Сандански не е стъпвал ревизор, обслужва местни групировки, оперира с над 2 000 000 лв на година!

13 годи във ВиК- “Увекс” на община Сандански не е правена ревизия, общинското дружество обслужва местни групировки, това съобщиха съветниците на редовна общинската сесия в града.

Николай Шаламандов

Ударите паднаха върху лидера- съветник на ВМРО Николай Шаламандов, който не издържа и през цялото време стоя като наказан извън залата, на тротоара пред входната врата. Известно е, че приятелят му, член на ВМРО Тодор Гикинки беше управител на дружеството през визираният от 13 години период, а роднини и членове на ВМРО и до днес са на работа в дружеството. Шаламандов има фирма за бяла техника, всички климатици в дружеството са предоставени от неговата фирма, като и по останалите общински звена.

Александър Манолев

Старият модел на управление “Тотев- Малчев-Гикински” се трансформира с сега с “Манолев- Аргиров”. – каза съветникът Костадин Станоев.

Аспарух Костадинов и кметът Кирил Котев

“Никой от нас съветниците не е видял нито една цифра, какво става в това предприятие, нали ние съветниците уж го управляваме, защо не сме видял нито един документ, искаме всички документи тук на масата”, потвърди лидерът на ДПС в Сандански Аспарух Костадинов.

“ВМРО и ГЕРБ се карат как да си го поделят като че им е бащиния. Роднините и приятелите им са на хранилка в него. Старият модел на управление в дружеството “Тотев- Малчев-Гикински” се трансформира в “Манолев-Аргиров”. Кой ще прекрати източването във ВиК – каза съветникът Костадин Станоев.

 

Очаквайте подробности от скандалната сесия в утрешният брой на вестник ВЯРА.