Прокурор Калпачка на информационна кампания за родители на бъдещи първокласници в Благоевград: Най-важно е децата да се обгрижват в много любов

Община Благоевград постави началото на информационна кампания за запознаване на родители на бъдещи първокласници с техните основни права и задължения, предвидени в Закона за предучилищното и училищно образование, в Закона за закрила на детето и други нормативни документи. Отдел „Образование” към община Благоевград получи подкрепа в начинанието от Районна прокуратура-Благоевград, в лицето на заместник- административния ръководител на РП Елица Калпачка.

На първата родителска среща присъстваха родители на деца, посещаващи ДГ №11 „Здравец”, които ще бъдат първокласници през учебната 2018-2019 година. Прокурор Калпачка обърна внимание на родителите, че освен да спазват отговорностите си, най-важното е да обгрижват децата си с много любов и внимание, за да им подсигурят по-добро бъдеще.

На срещата бяха разяснени и промените в предстоящата кампания за кандидатстване за първи клас в общинските училища на територията на община Благоевград. С. Митова – началник-отдел „Образование”, отговори на въпроси на родителите във връзка с районирането и сроковете за подаване на документите.