Тодор Настев спечели бронзов медал от най-стария международен турнир по карате в Европа

 

Тодор Настев

Състезателят от кюстендилския клуб “Дарис” изигра пет страхотни срещи за третото място на “Златен пояс”

 

 

Състезателят на клуб “Дарис” Тодор Настев спечели бронзов медал на най-стария международен турнир в Европа по олимпийско карате. За 47-и път “Златен пояс” се проведе в Чачак, Сърбия, а в него участваха над 800 състезатели от 23 държави във възрастите кадети, джуниори, мъже и жени.

“В националния отбор беше включен Тодор Настев при кадетите 14/15 г., кат. 52 кг – кумите. Той изигра страхотни 5 срещи и се нареди на трето място”, каза главният треньор на клуб “Дарис” Борислав Иванов, който отново е част от треньорския екип на националния отбор.

Българският национален отбор участва с 24-ма състезатели, като спечели 3 златни и 7 бронзови медала. Този турнир бе последната силна контрола преди предстоящото Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени, което е от 9 до 13 май, в Нови Сад, Сърбия, и предстоящата в края на месец май първа Световна младежка лига в София.

От 26 до 29 април в Белград, Сърбия, ще е домакин на Балканско първенство по олимпийско карате за деца, а от клуб “Дарис” ще вземат участие трима състезатели – Александър Стефанов, Самуил Гигов и Мира Генчева.