ОбС – Банско, отпусна 3 000 лв. на нуждаещи се граждани, 2000 лв. на клуба по таекуондо и 1 000 лв. на КОС – “НСА – Сивен”

 Местният парламент намали с 30 % цената на „паяка”, за да го продаде, наддаването на бъдещия търг тръгва от 53 466 лв.

15 жители на община Банско ще бъдат подпомогнати финансово, реши Общинският съвет в курорта. На априлското редовоно заседание на местния парламент бе гласувано да се отпуснат общо 3 000 лв. Най-голямата сума е в размер на 1 000 лв., отпусната на Иван Русев, останалите суми са между 100 и 300 лв.

Местният парламент отпусна други 2000 лв. на таекуондо клуб Хоук-Банско с трениьор Николай Кехайов за участие в Европейското първенство по таекуондо, в Талин, Естония. 1 000 лв. ще бъдат предоставени на  КОС – “НСАСивен с  ръководител Венцислав Венев за организирането на държавното първенство по ориентиране.

На априлската си сесия съветниците намалиха началната тръжна цена на „паяка” в Банско, който общината засега не успява да продаде. За продажбата на специалния автомобил „Ивеко Еврокарго” безуспешно е проведен търг с тайно наддаване, заради което се наложи местният парламент да вземе решение за провеждането на нова процедура. Определна бе и нова цена, която е с 30 % по-ниска от предишната. Начланата цена от която ще тръгва наддаването, ако се появят желаещи да купят паяка, е 53 466 лв.

Снимката: ОбС -Банско