Кметът на Разлог инж. Кр. Герчев плисна менче вода за късмет за старта на ремонта на читалището за 1 025 480,61 лв.

Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев плисна менче вода за късмет на старта на дейностите по санирането на сградата на НЧ „15.IX.1903-1909г”. Ремонтът е  по проект „Повишаване на енергийната ефективност на обществените сгради в гр. Разлог – сгради на културната инфраструктура“,

На официалната присъстваха депутатът д-р Емил Тончев, председателята на Обс д-р Мария Копанарова, секретарят на читалището Катерина Харизанова, представители на фирмите – изпълнители, жители и гости на Разлог.

Обща стойност на проекта е в размер на 1 025 480,61 лв., от които европейското съфинансиране е 853 194,30 лв., националното съфинансиране е 150 563,71 лв., собственото съфинансиране е 21 722,60 лв.

По проекта ще се изпълнят строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, ремонт на покрив, топлинно изолиране на покрив и под, подмяна на водопроводната и канализационната инсталации, също така ще бъде доставен и монтиран  котел  за отопление на газ, ще бъде извършен ремонт на санитарните помещения, ще бъде ремонтирана и мълниезащитната инсталация на сградата, ще се извърши ремонт на външни парапети и други.

С реализирането на проекта ще се повиши енергийната ефективност на сградата на културната инфраструктура – Народно читалище „15 септември 1903-1909г.” – гр. Разлог, като се намали крайното потребление на енергия и косвено се намалят емисиите на парникови газове.