Детското полицейско управление към училище „Е. Георгиев“ в Дупница представи Кюстендилска област на национално състезание

 

Доброволци от Детското полицейско управление към училище „Евлоги Георгиев“ в Дупница представиха Кюстендилска област на националното състезание на детските полицейски управления в столицата, съобщиха от ОД МВР-Кюстендил. В края на двугодишното обучение по проекта „Детско полицейско управление“ представителни отбори от 23 областни дирекции на МВР показаха умения в състезание. Състезанието бе с теоретична част и демонстрация на умения по пътна безопасност, управление на велосипед, техники за лична защита и оказване на първа долекарска помощ.

Отборът, представящ Кюстендилска област, бе формиран на състезателен принцип. Доброволците от ДПУ към училище „Е. Георгиев“ бяха придружавани от училищния си ръководител Маргарита Димитрова и инспекторът ДПС от РУ – Дупница, Николай Иванов. Ръководител на екипа бе инспектор Ирена Ковачева от ОДМВР – Кюстендил.

Състезанието се проведе в Националната спортна академия „Васил Левски“ в София.

“Отборът ни се завърна с грамоти, подаръци и въодушевление след състезанито. Двугодишният проект на първите 5 ДПУ от областта е на прага на завършването. През май предстои дипломирането на участниците в обучителната програма”, отбеляза говорителят на полицията в областта Катя Табачка.

Снимките: Моменти от състезанието