Хореографът Кирил Амбарков предложи брак на приятелката си на концерт на ФТА “Рила”

 

Кирил Амбарков и Мария Митова

Столичната фризьорка Мария каза „да” пред повече от 1000 души, запознали се на фестивал в Охрид

Момент от изявата

Дупнишкият хореограф Кирил Амбарков минава в отбора на семейните мъже. Ръководителят на Фолклорния танцов ансамбъл “Рила” в града изненада приятелката си Мария Митова, а и публиката на концерта за рождения ден на формацията. На финала на концерта, след благодарностите Кирил Амбарков падна на колене и предложи брак на Мария, а след нейното “да”, просълзен от щастие, постави годежен пръстен на ръката й. Свидетели на трогателното събитие бяха над 1000 души, от които 215 участници в изявата.

„Мария е от София, по професия фризьорка и работи в Лозенец. Запознахме се на фестивал в Охрид”, сподели за „Вяра” хореографът.

Тази година ръководеният от него ансамбъл навършва 7 г., във връзка с което бе концертът- спектакъл. Спортната зала в града бе пълна със зрители, които бяха очаровани от премиерата на новия проект на състава “Полъх от Добруджа”. В спектакъла участваха над 150 танцьори – мъже, жени и деца от школите в Дупница, Самоков, Ресилово и София.

бяха Мъжкият хор ,”Св. Иван Рилски” и  Школата по художествена гимнастика в гр. Дупница, Гергана Гергинова и Емануела Стойкова – ученички на национално музикално училище “Любомир Пипков”, гр. София, бяха.
специални гост-участници на концерта, осъществен със любезното съдействие на община Дупница.