9-годишният Матей, зам.-кметът Д. Захариев и общинари чистиха Перник, от 6 незаконни сметища прибраха 233 т боклук

Пролетното чистене с участието на общинската администрация

Служители на общинската администрация се включиха в акцията по пролетно почистване в Перник. В инициативата се включи и кметският екип – зам.-кметовете Владислав Караилиев, Денислав Захариев, Йордан Павлов и секретарят Радослава Манова.

В рамките на кампанията се включиха и фирми, които почистиха шест нерегламентирани сметища, образувани около старото и новото сметище в кв. „Тева”. Общо 233 тона боклук беше почистен от тях.

 „Перник е нашият град, нашият дом и трябва да го пазим чист”, това призова зам.-кметът Денислав Захариев и допълни, че общината се е погрижила на достатъчно много точки да има контейнери, както и кофи за разделно събиране.

„Отведнъж нищо не може да се получи, но когато сме упорити и даваме личния си пример, се надявам стъпка по стъпка тази промяна да тръгне. Перник има добре разположени паркове във всички квартали. Виждат се опитите на общинското ръководство те да бъдат поддържани и облагородявани. Има голяма промяна в Централния градски парк, подменени са люлките, катерушките, има и нови детски кътове. Трябва обаче да не ги замърсяваме и да си ги поддържаме чисти”, сподели зам.-кметът Захариев.

И тази година 9-годишният Матей даде пример на своите връстници, като се включи в акцията. „Искам нашият град да стане по-чист, по-красив и по-хубав”, заяви малчуганът и наравно със служителите на общинската администрация почиства местността около крепостта „Кракра”.