Три трети места за самоковските боксьори след държавното първенство в Хасково

Представителите на рилския град ликуват на стълбичката на победителите.

 

Три бронзови медала спечелиха състезателите на клуб „Самоков” с треньор Веселин Райчев от държавното първенство за юноши младша възраст в Хасково.

Най-много препятствия по пътя към подиума преодоля дебютиралият в официален шампионат Мартин Стоянов, който се боксира в тежката категория над 80 кг. Стоянов се справи последователно с представители на „Пирин” (Бл) и БК „Русе”, преди да отстъпи на полуфиналите на бъдещия първенец Мартин Бебов от Червен бряг.

Вторият бронз стана притежание на Иван Асенов при 46-килограмовите. Той надви състезател на „Локомотив” (Горна Оряховица) на 1/4-финалите, но бе спрян по пътя към титлата от европейския вицешампион за момчета Радослав Росенов от Русе.

Завърналият се от престой в „Локомотив” (Сф) Наско Дамянов взе бронзов медал, макар да отстъпи в полуфиналите в категория до 44 кг на представителя на домакините Шакир Тодоров.

По същото време Иван Стаменов загуби първия си двубой на европейското първенство за младежи и девойки в Розето дели Абруци (Италия), от представителя на Литва Домантас Присмантас.