„Чавдар“ победи „Беласица“ в Коларово с 2:1

Красимир Стоев

Красимир Стоев: Срам и позор! Не може футболен град като Петрич да играе на тази ливада, футболистите ни още на полувремето показаха мазоли и кръв от обувките

 

12-а загуба претърпя отборът на „Беласица“ от началото на настоящото първенство. Отборът на „Чавдар“ (Етрополе) постигна победата  с по-качествени атаки и  попадения на Михаил Михайлов и Ивайло Величков.

Срещата започна равностойно за двата отбора, като гостите постепенно се прибраха в собствената си половина и разчитаха напред на бързи контраатаки. Тактиката на наставника на Чавдар Красимир Стоев успя. В 47-ата минута след пробив на гостите по левия фланг се достигна до остро центриране ниско по тревата и за Михаил Михайлов не бе трудно да простреля вратаря на домакините за 0:1. В 72-рата минута Тодор Кръстев сгреши в средата на терена, топката му бе отнета, бързо насочена към Ивайло Величков и резултатът набъбна на 0:2. Единственият гол за отбора на „Беласица“ отбеляза Васил Тачев в самия край на срещата след центриране от ляво и с глава той успя да прати топката в мрежата на противниковия отбор за 1:2. Веднъж и напречната греда помогна на гостите след удар на Васил Тачев. Чест прави на централния нападател на „Беласица“ Васил Тачев, който със стиснати зъби изкара мача до края след като в 20-ата минута при двубой с противников състезател почувства болки в бедрото, но не пожела да излезе, защото виждаше неговата нужда в този труден момент в срещата.

В този мач футболистите на „Беласица“, на които старши треньорът Данаил Бачков бе гласувал доверие, играха доста посредствено и без идея. Много разочароваща бе играта на средната линия, както и напред, и не напразно Бачков прибягна до смени с цел подобряване нещата на терена, но това така и не се получи и отборът на „Беласица“ записа нова загуба като домакин и вече заема 13-ото място в групата с 32 точки. Следващите два мача са в сряда в Разлог срещу местния „Пирин“ и в събота като домакини на „Германея“ (Сапарева баня).

След приключването на срещата старши-треньорът на „Чавдар“  Красимир Стоев  сподели: „Срам и позор е това, което става с отбора на „Беласица“. Този клуб е с много голям авторитет и богата история в българския футбол. Защо не се играе на стадион „Цар Самуил“, а на този отвратителен терен, който не позволява нормален футбол и  повечето от моите възпитаници още на полувремето показаха мазоли и кръв от обувките. Не може футболен град като Петрич да играе на тази ливада. Около мястото на дузпата имаше вода, което е рай за прасета, а не за игра на футбол. Толкова ли нямаше кой да хвърли поне малко пясък. Възмутен съм и от поведението на част от присъстващите на стадиона. Жалко, жалко за отбора на „Беласица”.