Мъж от Монтана отнесе 1000 лв. за побой над дупничанин

Светла Пейчева

 Плаща и над 1400 лв. обезщетение и разноски по делото

 

Мъж, който е родом от гр. Монтана, е глобен заради побой над дупничанин, съобщават от Районния съд в Дупница. М. Василев е признат за виновен в това, че на 09.03.2015г. около 21,00 часа в гр. Дупница, жк „Бистрица“, в междублоковото пространство е нанесъл удари с юмруци и крак в областта на главата и тялото на мъж с инициали С.И.М. Вследствие на побоя потърпевшият получил разстройство на здравето, изразяващо се в контузия на дясно око, контузия на дясна очна ябълка, хематом на дясното око и хематом на дясната склера на окото. За престъплението съдия Светла Пейчева налага на побойника административно наказание глоба в размер на 1000 лв. и го освобождава от наказателна отговорност.

Подсъдимият е осъден да заплати на тъжителя 800 лв. обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в преживените от него психическо въздействие върху честта и достойнството му, ведно със законната лихва.

Изправеният на подсъдимата скамейка ще трябва да заплати по сметка на Районен съд – Дупница 50 лв. държавна такса, както и 592 лв. деловодни разноски. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Кюстендилския окръжен съд.