Драма! Илийчо Петков спи по пейките в Кюстендил, сподели: Останах с 1 лв., мисля да се самоубия

Илийчо Петков от 20 дни спи по пейките.

Майката на приятелката ми ме изгони, след като останах без работа, разказа 53-год. мъж

53-годишният Илийчо Петков от близо 20 дни спи по градските пейки в градинката под гаровия площад в Кюстендил. Малко след великденските празници Илийчо разказа, че бил изгонен от майката на приятелката си Гергана, с която живеел на семейни начала в къща в село Ваксево.

53-годишният мъж показа стотинките, които има.

Мъжът потърси в. „Вяра”, за да разкаже историята си и призна, че единственото му желание е да си намери подслон и работа. Намираме го на пейка в градинката под гаровия площад, където е струпал в няколко чанти багажа си. Усмихва се, въпреки че едва ли му е до това, и накратко разказва за съдбата си. “Пристигнах в Кюстендил преди 3 години. От пловдивското село Зелениково съм и след като родителите ми починаха, реших да си намеря жена, с която да създам дом и семейство.

Останал без подслон, той иска работа и покрив над главата си.

Пуснах обява във в. “Втора младост” и така през март 2015 г. пристигнах тук и заживях с една жена от село Злогош, но нещата не се получиха. Започнах работа в строителна фирма и междувременно се запознах със сегашната си приятелка – 52- годишната Гергана, която живее с майка си в село Ваксево. Заживях там, но преди няколко месеца ме съкратиха от работа, а спестените пари бързо се стопиха. Малко след Великден останах и без подслон, след като майката на приятелката ми ме изгони”, споделя Илийчо Петков. Родната му къща в село Зелениково е полуразрушена. Няма и роднини, които временно да го подслонят, докато си намери работа и стъпи на крака. Показва последните си пари – около 1 лв. на монети. Отчаян е и дори е обмислял да сложи край на живота си.

Приятелката му Гергана също е безработна от две години. Илийчо споделя, че двамата искат да създадат дом и семейство въпреки ударите на съдбата, които им са се стоварили.

“Надявам се чрез Вас някой да ни помогне малко финансово, за да си наемем квартира, а след това някой бизнесмен да ни предложи работа и на двама ни. Имам да оправям и стари задължения за наем. Ако е рекъл Господ да ни помогне, ще е голям подарък. Малко са нещата, с които не бих се справил, въпреки че съм с основно образование. Вярвам в доброто и любовта и че те ще победят лошото”, разказва Петков и ни моли да публикуваме неговия телефонен номер, ако някой иска да му протегне ръка да го потърси.

“Лично всеки лесно може да ме открие, телефонът ми е 0893 726739. Там на пейките под гарата, под звездите”, каза 53- годишният мъж.