Заслужилият треньор Георги Димитров раздаде грамоти на първенците по лека атлетика на състезание в Долна баня,  отборът на Благоевград стана №2

 

Спортен комплекс в Долна баня бе домакин за втори ден на Зоналното първенство по лека атлетика за ученици – юноши и девойки – 8.-10. клас от Югозападна България. В надпреварата взеха участие отбори от Средно училище “Св. Климент Охридски” – Костенец, Езикова гимназия “Академик Людмил Стоянов” – Благоевград, Езикова гимназия “Доктор Петър Берон” – Кюстендил, Гимназия с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” – Перник и Природоматематическа гимназия “Професор Емануил Иванов” – Кюстендил.

 

Съгласно програмата на Ученическите игри 2018 юношите и девойките водиха надпревара в дисциплините: 100 метра гладко бягане, 200 метра, 400 метра, 800 метра, дълъг скок, скок височина, тласкане на гюле и щафета 4х100 метра.

В крайното отборно класиране и при девойките и юношите за финалите се класираха отборите на СУ “Св. Климент Охридски” от Костенец с актив съответно от 133,5 точки и 141,5 точки.

При девойките втори остана отборът на Езикова гимназия “Академик Людмил Стоянов” от Благоевград, които събраха от отделните дисциплини 124,5 точки, трети е отборът на Езикова гимназия “Доктор Петър Берон” от Кюстендил със 112 точки и четвърти се нареди отборът на Гимназия с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” от Перник.

При юношите с актив от 127,5 точки се класира отборът на Езикова гимназия “Академик Людмил Стоянов” от Благоевград, трети със 126,5 точки остана отборът на Природоматематическа гимназия “Професор Емануил Иванов” от Кюстендил и четвърти в класирането е отборът на Гимназия с преподаване на чужди езици “Симеон Радев” от Перник, събрали от дисциплините актив от 126 точки.

Грамоти и медали на победителите и участващите отбори отново връчи заслужилият треньор Георги Димитров.