Победа отдели Милослав Методиев от бронзов медал на Европейското по борба в Русия при най- тежките

Милослав Методиев /вляво/ изгуби битката за бронза

Кюстендилският представител остана пети с контузена ръка, младият Августин Спасов прегоря в първата си среща

Пето място записа Милослав Методиев на Европейското по борба за мъже, класически стил в Каспийск, Русия. Състезателят на клуб “Васил и Георги Илиеви” остана на победа от бронзовото отличие при най-тежките до 130 кг. след като в спор за третото място беше спрян от грузинеца Якоби Каджая след 0:5 точки.

Милослав Методиев тръгна повече от убедително участието си на шампионата на Стария континент, след като в първата си среща тушира поляка Рафал Крайжевски, седми от световното до 23 г. през 2017-а.

След това обаче той срещна Виталий Счур (Русия), трети на Евро 2017, който се оказа непреодолим за него. Руснакът обаче стигна до финалите и даде шанс на Методиев да се бори за бронза. За съжаление бобовдолецът не успя да се противопостави на грузинският си съперник.

Другият представител на кюстендилската школа Августин Спасов прегоря още на старта в кат. 60 кг. В първия кръг той претърпя поражение от италианеца Сандрон с 4:5. Минута преди края българинът водеше с 4:2 точки, но младостта не му позволи да съхрани преднината си и да продължи напред в надпреварата.

” За съжаление и двамата ни представители не се представиха по начина по който очаквах. Милослав имаше шанс да се пребори за отличие, но без да го оправдавам, той се бори с контузена ръка, която го измъчваше и преди шампионата. Представянето на Августин за мен е незадоволително. Въпреки че е само на 23 години той имаше всички шансове да продължи напред, тъй като водеше на италианеца минута преди края на схватката. Допусна по нелеп начин да му бъдат взети 2 точки а после и още една. Като цяло представянето на класиците е провал. Ако отборът се завърне без медал, това ще крайно неприятно, тъй като от години не се е случвало”, коментира старши треньорът на кюстендилската школа Валери Райчев.

На 5 май Кюстендил ще е домакин на 23-тия по ред турнир за кадети в памет на Васил и Георги Илиеви. Надпреварата на стадион “Осогово” започва от 9 часа, а от 16 часа е и официалното откриване на турнира. В спор за отличията ще излязат състезатели родени 2001 – 2002 от всички български клубове, както и представители на Гърция и Македония. Домакините ще вземат участие с 12 състезатели с треньор Димчо Загоров.