Ученици от неделното училище пресъздадоха сцени от живота на Исус Христос в Сандански, владиката Серафим ги благослови и им подари икони 

Людмила Манолева и митрополит Серафим

 

Тържествен концерт-спектакъл представи православно неделно училище “Благоверен цар Петър Български” към храм “Св. вмчк Георги” в Сандански.

Учениците от неделното училище

Големият салон на Дома на културата в центъра на курортния град едва успя да побере всички, желаещи да посетят представлението. Организатор е неделното училище със съдействието на НЧ “Отец Паисий – 1919”. Сред публиката беше и Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим и свещеници от Санданска епархия.

Учениците получиха бурни аплодисменти.

От ОбА присъства зам.-кметът Зорица Органджиева и други служители. Светослав Костарев откри концерт-спектакъла и ръководеше от първи ред всичко да мине точно по сценарий. Участваха ученици от почти всички основни училища в града, които изучават СИП “Вероучение”.

Даровитите деца се представиха чудесно на сцената и пренесоха зрителите сред библейски сцени от житието на Исус Христос и неговата майка Пресвета Богородица.

Владиката Серафим благослови участниците в концерт-спектакъла и подари на всеки иконка “Празник на светите мироносици”.